Sortim


Recomaneu-nos una sortida que hàgiu fet a un indret de la geografia catalanoparlant (de Salses a Guardamar, de Fraga a l’Alguer). Extensió: 100-150 mots.

sortim

Signeu amb el nom abreujat (o pel nom de pila), no doneu correus electrònics reals (per exemple, poseu-hi abcdefg@gmail.com) i no empleneu la casella “Lloc web”.

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob...).

2 respostes a “Sortim

 1. Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages)
  El Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, és un complex cultural i turístic on es troba el Monestir de Sant Benet, la Fundació Alícia i alguns restaurants i hotels molt interessants. Vaig realitzar tres visites guiades pel recinte, dues de les quals es van fer al mateix monestir.
  A la primera visita ens van mostrar la part més antiga del monestir, que data del segle X i es mostra com era la vida dels monjos que hi vivien. El monestir va ser comprat per la família del pintor Ramon Cases, que la va reformar amb un estil modernista per convertir-lo en la seva casa d’estiueig. Aquesta part del monestir és la que es mostra a la segona de les visites. El més espectacular d’aquestes visites és com utilitzen unes projeccions d’imatges a cadascuna de les sales que vas visitant per mostrar-te com era el dia a dia del monestir a cada moment de la seva història.

  La tercera visita la vaig realitzar a la Fundació Alícia. Aquesta fundació, presidida per en Ferran Adrià, es dedica a la recerca científica aplicada a l’alimentació. D’aquí el seu nom, alimentació i ciència. En aquesta visita ens van explicar com intervenen els diferents sentits a l’hora de menjar: la vista, l’olfacte, el gust, el tacte i fins i tot l’oïda, i per aconseguir la participació de tots els assistents ens entreguen unes capsetes: Cada capseta conté 6 compartiments, i et fan experimentar tots els sentits amb els ingredients “sorpresa” que contenen. Si en voleu saber més, us recomano que el visiteu.

  C.D.

 2. Pou de Glaç de Solsona

  El Pou de glaç de Solsona (segle XVI) està ubicat a l’entrada de la ciutat pel portal del Pont. La visita es pot fer guiada o pel teu compte sense cap mena de problema, ja que té uns panells explicatius de tota la seva història que descriuen com es va construir, com transportaven els blocs de gel des del riu Negre i com s’introduïen i es conservaven dins del pou.
  La visita al Pou pot ser l’excusa per visitar també la ciutat de Solsona, la catedral, la torre de les Hores (on es penja un ruc per Carnestoltes) i tot el seguit de carrers porticats amb molts racons entranyables.

  Per saber-ne més podeu accedir a:

  http://www.turismesolsones.com/catala/llocsinteres.htm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s