Fòrum 5


Creus que la humanitat tendeix cap a l’autodestrucció?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

2 respostes a “Fòrum 5

  1. L’ésser humà s’ha fet seus els recursos de la terra i ha deixat de banda a tots aquells altres ésser que els feien servir també. La “intel·ligència” humana ha propiciat un avenç continu de la tecnologia fent malbé cada cop més la natura, la vida dels animals i de retruc els mateixos humans. Amb això arribem a la conclusió que l’egocentrisme i la comoditat humana es prioritza en les ciutats, tot i que cada vegada més rebem senyals del nostre entorn que ens indiquen que hem de tenir cura de la natura, ja que la necessitem per viure-hi.

  2. En la meva opinió, la humanitat tendeix a l’autodestrucció, però no d’una manera conscient o programada.
    Els recursos del nostre planeta són limitats i, malgrat això, la població mundial està creixent exponencialment. Pot ser que no ens adonem dels riscos que això comporta; per exemple, manca de subministrament d’aigua potable, pol•lució de l’aire, excessiva explotació del terra amb conreus intensius, etc. Aquest estrès del planeta, sense una visió global com a espècie, fa difícil la presa d’una decisió conjunta que ens ajudi a revertir aquesta inèrcia depredadora. Només en el moment que preguem consciència col•lectiva, ja que habitem espais interdependents, arribarem al punt d’inflexió per dur a terme accions concretes dins el nostre entorn (pensa global, però actua local).
    Al capdavall, fins que alguna mena de desastre natural acabi amb l’ésser humà, com va passar amb els dinosaures, suposo que la població tindrà els mecanismes habituals d’autoregulació que hi ha hagut sempre: guerres, pandèmies, terratrèmols, etc. Per si de cas, anem colonitzant Mart…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s