Fòrum 3


Per què al nostre país anem tan tard (dinem a quarts de tres del migdia, sopem a quarts de deu del vespre…)? Com saps, això no és habitual a Europa (incloent-hi països com Grècia i Portugal) o a Hispanoamèrica… Quins avantatges o inconvenients creus que té, el nostre horari?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

Recordeu: “Signeu amb el nom abreujat i no doneu correus electrònics reals (per exemple, abcdefg@gmail.com)”

2 respostes a “Fòrum 3

 1. Actualment, degut a que vivim en un món cada cop més globalitzat, és molt comú saber més coses d’arreu del planeta i assimilar costums d’altres països. Uns dels casos més significatius són les festes on cada cop més hi ha famílies que celebren el Pare Noel en comptes dels reis. Però, què passa amb altres temes com els hàbits alimentaris i els horaris? A països com Anglaterra, els àpats i els seus horaris són força diferents als nostres. En aquest text veurem els avantatges d’un horari més europeu.
  El fet de dinar i sopar tant tard, sobretot el sopar, fa que la digestió sigui més pesada i anem a dormir més tard, que a la vegada no afavoreix el descans. Per exemple, mentre una família catalana fa un bon dinar a quarts de tres del migdia i un bon sopar a quarts de deu del vespre, si entréssim en una casa a Londres, veuríem que el més habitual és un dinar lleuger, normalment un sandvitx o una amanida a les 12 del migdia, i un sopar més complet sobre les 6-7 de la tarda. Aquest horari, permet que després de sopar encara quedi temps per fer altres tasques del dia a dia mentre s’assegura haver fet la digestió abans d’anar a dormir.
  Tanmateix, també cal dir que aquests horaris són possibles a causa de les diferències horàries de les feines i les escoles de molts països europeus. A Anglaterra, els nens/nenes marxen a casa entre les 3 i dos quarts de 4, a diferència de Catalunya on els infants no van a casa fins dos quarts de 5 o les 5. Anar a casa més d’hora, i tenir només una hora per dinar (horari intensiu) permet que aquests horaris siguin compatibles amb les vides diàries de les famílies europees.
  Finalment, arribem a la conclusió que els horaris europeus semblen ser més beneficials però que haurien d’anar acompanyats d’una jornada contínua que els permetin.

 2. Penso que al nostre país tenim un horari diferent per dinar i sopar que la resta de països per tal d’aprofitar les hores de llum al màxim. Segurament també té a veure que la nostra franja horària no és la que ens correspon per zona. De fet, hauríem de tenir la mateixa hora a la península que a les Illes Canàries.
  No sé quin deu ser el motiu real, però si volguéssim canviar-lo, no només hauríem d’avançar les hores de menjar sinó de tots els nostres hàbits. Hauríem de començar a treballar més d’hora, el col·legi també hauria d’obrir abans, els programes de televisió haurien de canviar la seva programació,… són tantes coses que jo penso que ens quedarem així per sempre a causa de a la seva complexitat.
  La veritat és que jo ho prefereixo, em sembla que aprofitem més el dia d’aquesta manera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s