Fòrum 23


Estàs d’acord amb Virginie Despentes que la prostitució és un feina tan honrosa com qualsevol altra?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

Recordeu: “Signeu amb el nom abreujat i no doneu correus electrònics reals (per exemple, abcdefg@gmail.com)”

4 respostes a “Fòrum 23

 1. MN

  La prostitució, un dels oficis més antic del món, és una professió d’alt risc, perquè implica contacte íntim amb moltes persones i cal anar amb molta precaució i protecció per no emmalaltir. La freqüència d’infeccions de transmissió sexual tendeix a ser més elevada a causa del alt nivell d’activitat sexual.
  Si algú decideix prostituir-se com a professional per guanyar-hi diners és igual d’honrada que qualsevol altra feina, perquè la decisió l’ha pres la persona. Ara bé, si la persona es veu obligada a prostituir-se per deutes, màfies o per pura supervivència, ja no és una elecció, és una imposició i s’hauria de prohibir, perquè constitueix un abús a la llibertat de les persones de fer el que vulguin amb el seu cos.

 2. Personalment, crec que la prostitució no és una feina tan honrosa com qualsevol altra, ja que els drets de la persona es vulneren. És a dir, la persona ofereix un servei on està a disposició total de l’altre.
  A més a més, la majoria dels casos de prostitució, a Espanya, estan relacionats amb el tràfic il·legal de persones. Per tant, aquestes no han accedit a aquest lloc de treball de manera voluntària.
  Aquestes persones se sotmeten a un assetjament físic, mental i sexual amb unes condicions, quasi inexistents, d’higiene.

 3. No estic d’acord amb aquesta afirmació. La prostitució no és una feina com qualsevol altra. Prostituïr-se implica una degradació de la persona, que passa a adquirir les característiques d’un objecte. Com a tal, el pagador té dret a fer-ne ús i s’estableix una relació de poder entre el pagador i qui dóna el servei. Es tracta d’una relació desigual que degrada la persona que actua com a “objecte”. Això ens hauria de portar a preguntar-nos si tot ha de tenir preu en la nostra societat, inclòs el sexe.

  A més a més, aquesta sol ser una feina que exerceixen dones, moltes vegades en situacions d’explotació, sota amenaces o necessitat extrema. Hi ha, però, qui afirma exercir la prostitució lliurement. Personalment, no puc comprendre aquest punt de vista per la concepció de la persona que s’amaga darrere d’aquesta afirmació. Les persones no som objectes i no tot s’ha de poder comprar. No tot ha de tenir preu.

  1. Estic d’acord amb AM quan diu que la prostitució objectualitza les dones i que no tot ha de tenir preu. Les condicions en què es porta a terme són la màxima expressió de la relació desigual entre les dones i els homes dins de la sexualitat. Es parla sobre el fet que els homes han de satisfer la seva necessitat biològica però aquesta és una construcció social creada pel patriarcat després de segles fent creure a les dones que estan al servei de l’altre sexe. Tanmateix, la posició de la Virginie Despentes és des d’una dona que ha exercit la prostitució i que la veu com una manera d’apoderament de la dona, una forma de superioritat cap a l’home i, precisament, ella argumenta que tot no ho hem de fer gratis. La majoria de treballadores sexuals no es troben en la situació de la Virginie i s’han vist abocades a vendre el seu cos per a poder seguir endavant. Llavors, la meva pregunta és: si encara aquesta societat patriarcal no es troba en un estadi per a poder abolir la prostitució, potser seria interessant que les institucions milloressin les condicions perquè aquesta activitat sigui més honrosa i més digna?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s