Fòrum 18


En aquest país la formació acadèmica dels nostres joves no rutlla. Què proposes per a millorar-la?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

Recordeu: “Signeu amb el nom abreujat i no doneu correus electrònics reals (per exemple, abcdefg@gmail.com)”

3 respostes a “Fòrum 18

  1. No rutlla, no. El primer de tot és que en aquest país hi ha d’haver una norma, llei o decret que reguli l’educació, que no es pugui alterar o modificar per qualsevol nou govern que entri i que calgui un percentatge molt elevat de vots del parlament a favor. En segon lloc, cal empoderar els mestres, deixant-los fer la seva feina, amb els controls i formació pertinents per mantenir i millorar el seu nivell personal i professional, la seva motivació i la seva importància com a eina de l’estat per un futur millor i, per últim, caldria potenciar les classes divertides, en base a la vida real i en l’auto aprenentatge, permetent que els alumnes puguin decidir com aprendre una part del contingut, sempre coordinat i dirigit per l’educador o l’educadora.

  2. La formació acadèmica del nostre jovent no rutlla perquè continuem en una metodologia del segle XIX, la qual no cobreix les necessitats i interessos de persones nascudes dos segles després. Així doncs, proposo escoltar al jovent, fer recerca per tal d’adaptar-nos a l’actualitat. El treball per projectes, els problemes socialment rellevants són estratègies més engrescadores que motiven als alumnes, atès que l’aprenentatge és actiu i vivencial, alhora que es parteix de les seves inquietuds. Hi ha molts autors i metodologies que conviden a aquest canvi, només hem de procurar veure si aquestes encaixen amb el jovent i fomentar-les perquè la seva formació sigui enriquidora.

  3. Una opinió força freqüent en l’actualitat és que l’escola parteix d’un sistema obsolet. De fet, els resultats als informes PISA mostren que cada vegada més el jovent presenta mancances en llengua i matemàtiques. Què hauríem de fer, doncs, per resoldre aquest problema?

    Per la meva experiència, considero que s’hauria de fomentar la lectura. Actualment pocs joves llegeixen un llibre a l’any, fora dels que són obligatoris en alguna matèria. La lectura no només fa que facis ús de la imaginació, sinó que, a més a més, representa un model lingüístic a seguir. D’altra banda, també ens presenta paraules noves que no coneixem i ens obre les portes a la cultura.

    També opino que s’hauria de fomentar l’estudi de les humanitats (filosofia, història, literatura, etc.) perquè el jovent es formés una opinió i un esperit crític de fets polítics, socials i culturals de l’actualitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s