Fòrum 13


Opines que els metges tenen el deure de comunicar al pacient la malaltia que té, encara que aquesta sigui mortal, inguarible?

Nota: Els textos rebuts no són revisats lingüísticament i les opinions són responsabilitat exclusiva de la persona que les emet. Seran suprimides les intervencions que no siguin respectuoses amb tothom (pel seu contingut xenòfob, homòfob…).

Recordeu: “Signeu amb el nom abreujat i no doneu correus electrònics reals (per exemple, abcdefg@gmail.com)”

2 respostes a “Fòrum 13

  1. Els metges han d’informar als seus pacients si tenen una malaltia inguarible?

    Segons la meva humil opinió, perquè no estic massa informada de malalties greus, crec que això dependrà del tarannà de cada persona. Hi ha gent que sí que necessita saber tots “els ets i els uts” sobre la malaltia que pateix, sigui per curiositat o per saber realment al que s’està enfrontant. Però hi ha d’altres persones que per ser molt sensibles, no se n’haurien d’assabentar. Poden entrar en pànic i empitjorar ; com li va passar a un conegut meu. Al començament de la seva malaltia va estar molt greu i a punt de morir. Més tard quan ja havia passat el pitjor, i ens va explicar la seva experiència amb la malaltia, els seus alts i baixos, les seves ganes de viure….ens va dir que si hagués sabut que patia un càncer de pulmó molt greu, s’hagués mort del pànic. I ara que ho sabia, ho tenia molt superat.
    Doncs, bé , al cap d’un parell de mesos ja era mort. Jo crec que no li havien d’haver explicat . Si més no, li ho haguessin pogut comunicar un cop passada la malaltia.

  2. Penso que els metges han de comunicar la malaltia al pacient sempre que el pacient vulgui conèixer el seu diagnòstic i sempre que el pacient tingui capacitat per entendre’l. És a dir, en el cas d’infants o gent gran amb problemes cognitius, crec que seria millor informar la família directament.
    Per altra banda, en cas que la malaltia fos mortal, haurien de donar-te una estimació de temps de vida si vols saber-la i planejar aquest temps que et queda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s