Penjat


De Daniel Cole

Daniel Cole (Regne Unit 1983) és para mèdic. Va escriure la seva primera novel·la “Ragdol” (Ninot de drap) que ràpidament es va convertir en un “best seller” amb drets de traducció a més de 30 països. “Penjat” és la seva segona novel·la, totes dues de temàtica policíaca i misteri.

Emily Baxter, inspectora en cap de la policia metropolitana, rep la visita de dos agents, un de l’FBI i l’altre de la CIA, per demanar-li la seva col·laboració en un cas. Els assassinats tenen el mateix modus operandi que els del cas ja resolt que la va portar a ser la persona més jove en ocupar el seu càrrec. Les víctimes apareixen a banda i banda de l’Atlàntic amb les paraules esquer o titella gravades al pit. El repte de resoldre el cas es complica amb la mort de l’assassí de Ragdoll.

Valoració personal

La novel·la comença amb l’interrogatori d’una Baxter molt malmesa, fet que convida ràpidament a voler saber com ha arribat a aquesta situació. L’autor fa una descripció molt acurada de les escenes del crim que a poc a poc es van convertint en més macabres, I cal tenir un estómac ben posat per llegir-la. La investigació succeeix en poques setmanes de manera que és força trepidant i no dona peu a incloure fets vanals per la història.

Els personatges cauen una mica en els tòpics de les novel·les policíaques: la Baxter, freda emocionalment i amb cert punt d’alcoholisme; en Rouche, amb una drama familiar i la Curtis, fidel a les normes. Tres perfils que es combinen molt bé però poc originals.

Tot i que les obres es poden llegir per separat, és recomanable llegir abans la primera, “Ragdoll”, ja que en fa moltes referències i hi ha personatges que repeteixen, així es pot entendre millor la seva evolució.

MO (6v)

Publicat per Blog d'Escriptura. Departament de Català. EOI Sabadell

Blog gestionat pel Departament de Català de l'EOI Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s