La memòria de l’aigua


De Montse Barderi

Montse Barderi (Sabadell 1969) és escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere. És autora de nou llibres de literatura i de filosofia pràctica. Col·labora en premsa escrita i ràdio. Té diversos càrrecs a la universitat i fundacions a més de formar part de projectes dels quals n’ha obtingut diversos premis entre ells el Premi Prudenci Bertrana 2019 per aquesta novel·la.
Aquesta novel·la narra la vida de tres dones, àvia, filla i néta, que van viure a la Catalunya pobra des de finals del s. XIX fins a l’actualitat. La història es narra en tres parts, cada una en un moment històric diferent. Totes tres tenen esperança de tenir una millor vida respecte a les dones del seu entorn social. També esdevenen temes centrals de la novel·la com es desenvolupen davant l’amor, la soledat i la injustícia social, entre d’altres.

Valoració personal
La narració és àgil i propera, on es va descrivint la vida de cada una de les tres dones, fins i tot es donen diàlegs entre elles sobre qui és la més apropiada per narrar els fets. És fàcil sentir-se identificada amb les vivències i sentiments propis d’elles o també reconèixer situacions viscudes per dones de la família i per tant entendre sensacions i emocions sentides per elles.
És una obra molt recomanable però alhora cal vigilar en quin estat emocional es llegeix ja que les emocions i sentiments que transmet giren entorn la injustícia, la dificultat de recursos, el masclisme, els prejudicis, la soledat, … Resumint, són dones amb unes vides dures de manera que no és una lectura alegre.

MO (6v)

Publicat per Blog d'Escriptura. Departament de Català. EOI Sabadell

Blog gestionat pel Departament de Català de l'EOI Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s