Ho tornarem a fer


De Jordi Cuixart

El llibre està basat, tal com diu el mateix autor, en bona part de les intervencions orals que va fer durant el Judici del Tribunal Suprem dins de l’any 2019 i també en algunes de les reflexions que va escriure, tant a la presó de Soto del Real, a Madrid, com a la presó de Lledoners al Bages.
El text és una manifestació dels pensaments de l’autor pel que fa al dret a la desobediència sempre que estigui exempta de violència. La promou com a motor d’un canvi cap a la consecució dels drets personals i col·lectius. El llibre és una reflexió arran dels injustos empresonaments de polítics catalans com a conseqüència dels fets del 20-S i l’1-O del 2017. Un crit a l’esperança contra la resignació.
El pròleg és de Jamila Raqib, directora executiva de la Institució Albert Einstein. Aquesta organització s’enfoca en l’avanç de la llibertat i la democràcia en tot el món mitjançant accions no violentes.

Valoració
El valor del llibre rau en la actualitat, del tema que tracta, en el moment de la seva publicació: el judici als acusats pels fets al voltant de l’1-O i, també, per l’honestedat que l’autor transmet en totes les seves manifestacions relatives als drets fonamentals tant personals com col·lectius. Segurament el significat del pronom feble “ho”, que encapçala el títol del llibre, té més amplitud del que pot semblar en una anàlisi inicial.

MS (6t)

Publicat per Blog d'Escriptura. Departament de Català. EOI Sabadell

Blog gestionat pel Departament de Català de l'EOI Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s