La filla estrangera


De Najat El Hachmi

La filla estrangera, de Najat El Hachmi narra la història d’una noia marroquina que va arribar a Catalunya amb la seva mare quan tenia vuit anys. Va aconseguir adaptar-se molt bé a la nostra societat, però les tradicions marroquines l’obliguen a renunciar als seus somnis. La protagonista vol satisfer els costums de la seva mare, però, per altra banda, vol fugir d’aquella vida que no és la seva i es debat en una lluita interna, lluita per la seva identitat.
Opinió personal:
Des del meu punt de vista, Najat qüestiona la repressió de l’islamisme sobre les dones, les quals estan molt influenciades per la religió islàmica i defensa una llibertat sense restriccions. La filla estrangera és una novel·la emotiva que mostra el xoc entre dues cultures molt diferents amb un suspens constant. L’autora ens vol apropar a les seves arrels, a la seva història. En altres paraules, ens ofereix la visió del que suposa ser dona avui dia en el món musulmà i les diferents maneres d’entendre’l.
És una de les millors novel·les que he llegit, motivadora, molt ben redactada, escrita amb un llenguatge senzill i planer per poder arribar a tots els lectors. L’argument us captivarà i no podreu parar de llegir-la. Espero, doncs, que us animeu i, si en teniu una petita oportunitat, l’aprofiteu, perquè gaudireu molt d’aquesta apassionant lectura.

MM

Publicat per Blog d'Escriptura. Departament de Català. EOI Sabadell

Blog gestionat pel Departament de Català de l'EOI Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s