Guadalajara


De Quim Monzó

Us animo a llegir contes d’aquest autor. A Guadalajara en recull diversos i són plens d’escenes sorprenents, de girs originals i una quotidianitat humanament absurda i deliciosa. A més, el relat curt fa bo per tenir-lo sempre a mà, pots llegir el llibre seguit, pots anar fent tria, o tornar de tant en tant a aquells contes que t’han agradat més.
Tradicions macabres, revisions de contes i llegendes, relats surrealistes que retraten les manies i defectes de molts de nosaltres o els nostres veïns… tot plegat farcit d’un humor subtilment àcid, ironia i un vocabulari tan ric que fa de gust mastegar.

Valoració
És divertit llegir Monzó, és un mestre del relat curt, un fons de biblioteca que cal tornar a gaudir de tant en tant. Perquè quan comences a llegir els seus contes és com si miressis per un espiell al protagonista, el veus ben a prop, n’escoltes els pensaments amb tant detall que pots arribar a creure que el veus venir. Però Monzó es desvia sovint de la solució lògica o esperada, s’endinsa en allò fantàstic, però ho fa amb tanta coherència que el creus i t’hi capbusses.

Laura L. – 6è V

Publicat per Blog d'Escriptura. Departament de Català. EOI Sabadell

Blog gestionat pel Departament de Català de l'EOI Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s