PARAULES QUE TU ENTENDRÀS


De Xavier Bosch

IMG_5437

En aquesta obra Xavier Bosch ens parla bàsicament de les relacions de parella i dels problemes que hi poden sorgir, amb el pas del temps. La novel·la està emmarcada en un grup de sis amics que celebren la festa de cap d’any junts, un any rere l’altre. Tot i haver-hi tres parelles en la història, n’hi ha una que adquireix un paper protagonista, en qui recau un tema d’infidelitat que fa trontollar les bases de la seva estimació. En resum, és un retrat esmolat de la convivència.
Xavier Bosch, a més d’endinsar-se en els vincles amorosos, explora els secrets de cadascú i qüestiona l’ús que fem de la veritat dins la relació; tot això, amb el seu estil peculiar que combina la tendresa amb la ironia.
L’autor manifesta una de les formes d’entendre la parella i, concretament, d’aquelles que fa vint anys que estan junts, pel cap baix. Sembla que vol normalitzar el fet que les infidelitats formen part de la vida de la parella i que és lògic que hi siguin, ja que ajuden a lluitar contra la monotonia.

VALORACIÓ:
Val la pena llegir aquesta novel·la, ja que fa unes reflexions molt positives per minimitzar els efectes dels entrebancs habituals de les relacions de parella.

Publicat per Blog d'Escriptura. Departament de Català. EOI Sabadell

Blog gestionat pel Departament de Català de l'EOI Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s