K.L Reich


De Joaquim Amat-Piniella

La novel·la narra el testimoni de les tortures i humiliacions que pateixen milers de K.L Reichpresoners als camps d’extermini nazis.
Amat-Piniella descriu la seva pròpia experiència i la d’alguns dels seus companys a través d’uns personatges inventats. L’Emili, que representa el seu amic Arnal, aconsegueix un estatus privilegiat al camp gràcies als seus dibuixos pornogràfics per a un cap alemany; en Francesc, que encarna el seu íntim amic Pere Vives i Clavé, fou assassinat pels nazis amb una injecció de benzina al cor; l’August, un militant anarquista; en Rubio, el cap de l’organització comunista clandestina del camp; el Vicenç (“el valencià”), obsessionat pel menjar, i l’Ernest.
Al costat oposat dels presoners tenim el comandant del camp, Hans Gupper, que a pesar d’una dura obediència nazi acabarà suïcidant-se davant la imminent alliberació dels camps per les tropes nord-americanes.

Breu valoració del llibre

El llibre m’ha agradat molt, no és una novel·la agradable de llegir però és el viu testimoni d’una persona que ha sobreviscut a l’holocaust i a l’estada en un camp de concentració. Personalment penso que val la pena llegir-lo.

Autor del post: Z. Ll. 6è vespre

Publicat per Blog d'Escriptura. Departament de Català. EOI Sabadell

Blog gestionat pel Departament de Català de l'EOI Sabadell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s